Ons verhaal

Want elke ouder verdient informatie

Care4Education werd opgericht uit een droom van 4 vroedvrouwen. Een droom om (aanstaande) ouders in Vlaanderen/België van correcte, gelijkaardige en evidence-based informatie te voorzien. Vier vroedvrouwen staken de handen in elkaar om zo professionals te ondersteunen in het geven van gezondheidspromotie.

Stel je voor, alle (toekomstige) ouders in Vlaanderen krijgen dezelfde op evidentie gebaseerde informatie, op verschillende plaatsen, van verschillende professionals… Een droom die werkelijkheid kan worden.

Vanuit deze droom zijn Elke, Joke, Melissa en Yoika vertrokken. Vier vroedvrouwen met ruime ervaring in het geven van workshops, lessen en lezingen sloegen de handen in elkaar en startte met het bedenken van concepten en ontwikkelen van lespakketten en educatief materiaal. Op deze manier hopen zij professionals te ondersteunen in het geven van uniforme en correcte gezondheidspromotie.

Care4Education ontwikkelt interactieve lespakketten en educatief materiaal voor het geven van infomomenten en workshops op een leuke manier.

Al onze pakketten worden uitgebreid getest in onze eigen praktijken, maar ook door collega’s. We houden hierbij rekening met de mening en ervaring van de (toekomstige) ouders en de lesgever

Voor het maken van kant en klare lespakketten, inclusief educatief materiaal, starten we uiteraard niet van nul. De eerste ideeën onstaan uit onze ervaringen in de vroedvrouwenzorg en het geven van workshop aan (toekomstige) ouders. Zelf gebruiken we verschillende materialen en lesmethoden om af te stemmen wat het beste materiaal en de beste methode is voor het meegeven verschillende informatie. Van hieruit denken we verder en gaan we van start om te komen tot een mooi samenhangend en opbouwend geheel. Nadien wordt het lespakket en materiaal opnieuw getest door ons, maar ook door collega’s, zodat we het materiaal verder kunnen verfijnen afwerken.

We zijn gestart met het thema borstvoeding en zijn reeds aan het brainstormen over arbeid en bevalling, postpartumzorg… Maar uiteraard horen we graag waar jouw noden liggen, zodat dit misschien wel een volgend project kan worden.

Naast het ontwikkelen van kant en klare lespakketten, geven we ook zelf workshops aan ouders en lezingen aan andere professionals, al dan niet in samenwerkingen met andere collega’s.

Heb je altijd al een bepaald thema willen uitwerken voor bijvoorbeeld huisartsen, apothekers, laboranten… maar kom je er niet toe of wil je samenwerken? Contacteer ons dan zeker.

 

Missie

(Toekomstige) ouders correcte informatie bieden

Elke (toekomstige) ouder moet doorheen zijn/haar traject verschillende keuzes maken. We vinden het belangrijk dat zij hiervoor informatie krijgen die gebaseerd is op evidentie.

Ondersteunen van professionals

Het ontwikkelde educatief materiaal en de lespakketten bieden een ideale ondersteuning voor professionals in hun praktijkvoering. Lezingen worden op vraag gegeven, specifiek ontwikkeld op vraag van professionals die werken in het domein van de reproductie.

Doelstellingen

Geïnformeerde keuzes

(Toekomstige) ouders aanzetten tot het maken van geïnformeerde keuzes gebaseerd op correcte informatie.

Uniforme en unieke gezondheidspromotie

Door het ontwikkelen van lespakketten die gegeven worden op verschillende locaties en door verschillende professionals, kan uniforme informatie gegeven worden aan (toekomstige) ouders.

Professionals ondersteunen

Andere professionals ondersteunen bij het geven van infomomenten en interactieve workshops via onze lespakketten en hen voorzien van evidence-based informatie via lezingen.

Hoe bereiken we dit?

Care4Education werkt op verschillende manieren om haar doelstelling te bekomen.

Nederlandstalige lespakketten en materiaal

Door het ontwikkelen en aanbieden van kant en klare lespakketten, inclusief educatief materiaal, kan uniforme gezondheidspromotie tot stand komen in Vlaanderen.

Duurzaam lesmateriaal

Het educatief materiaal dat we ontwikkelen om te gebruiken tijdens de workshops is aangepast aan de Vlaamse/Belgische noden. Tevens is er zorgvuldig gekozen voor duurzaam materiaal.

Gezondheidspromotie aan de doelgroep

Care4Education biedt de mogelijkheid om de infomomenten en interactieve workshop te geven op uw locatie.

Lezingen en standen

Care4Education kan steeds gevraagd worden om het concept en materiaal voor te stellen op studiedagen of voor het houden van een stand of om informatieve lezingen te geven aan professionals.

Professioneel educatief materiaal

Helder & interactief educatief materiaal, samengesteld door professionals. Ontdek ons educatief materiaal om gezondheidspromotie aan (toekomstige) ouders te geven.